nedelja, 17. junij 2007

The race is on!

No pa smo dočakal. Čeprav zjutraj dan spet ni nič obetal, smo se v koloni spravili na štart. Ogromni kumulusi so že od jutra obkrožali štart in se na koncu vsidral nekje 200 m nad štartom.
Nastavili so nam task dolg 92,6 km, ki je potekal predvsem po dolini. Od 4-ih točk sta dve pomenile majhen sprehod nad dolino.
Spet sem se spravil v zrak med prvimi in takoj nabral pod bazo. Na GPS-u je čas odšteval še malo manj kot 45 minut. Groza sem si rekel, zdaj bom moral tukaj »cincat« dokler se ne odpre štartni cilinder. Baze so se delale v nekaj sekundnih intervalih in vse nas je vsake toliko potegnilo v oblak. Živčno delo je to, ko ti kroži 50 pilotov naokrog po oblakih. Pa te je potegnilo v oblak pa si iskal najbližjo luknjo ven in upal, da se kdo ne pripelje ravno takrat mimo. Seveda tudi obratno. Eden naših je vprašal danes, ali mislite, da bi bilo neumno vprašanje na briefingu, kako je z letenjem v oblakih. Skoraj, da se jim ni dalo izognit. Vsaj ne povsem.
Ob pravi uri na pravem mestu sem končno danes pričakal začetek dirke. V strahu, da mi jo bo GPS danes spet zagodel, me je lepo presenetil z žičnim piskanjem. Gremo..
Dirka je potekala hitro. Pri vračanju z druge obratne točke sem globoko pod mano zagledal majhno belo padalce, ki je padalo skupaj z zmajem. Podzavest je delovala tako ,da sem takoj popustil zmaja in se čez ta predel peljal malo bolj previdno. Res ni prijeten občutek, ko vidiš kaj takega. Kaj šele prvič.
Nadaljevali smo nazaj po dolini vedno pod bazami oblakov, kjer smo obrnili predzadnjo točko brez problemov. V bistvu sem zapeljal v steber in s tem oplazil točko. Tu sva se z Bavdekom spet srečala. Nabrala in se vračal nazaj na zadnji preskok čez dolino, kjer smo morali preleteti v drugo majhno dolino in markirat točko mosta. GPS je lepo pokazal, da bom v doletu 300 m nad pristankom. Gas proti pristanku kjer so me tako kot celo tekmo počasi ampak vedno prehitevali ostali zmaji (iščem svinec, da obtežim zmaja). GPS je veselo zapiskal nad Goal-om in tako sem prvič končal task na mednarodnem tekmovanju.
Rezultati bodo znani zvečer, tako da še ne vem točno kje sem na lestvici.
Dirka je bila lepa, samo še kg moram nekako spravit v mojo bubo tako, da bo šlo bolj hitro.
Zmajar, ki je padel je v redu, preveč ga je kuril in ga je obrnilo čez nos..
Dirko smo končali vsi Slovenci, Gričar pa je menda med prvih 5. Ostali bomo videli. Vem samo, da smo jaz, Radovan Bavdek, Matjaž Čater in Jarc Iztok pristali v razmaku 5 minut.
Roke so izmučene, glava tudi, tako da se bo danes zvečer prilegel spanec.
Jutri pa bomo videli, napovedujejo nevihte ampak organizatorji so neizprosni. Hehe.


Lep pozdrav

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

TASK

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

BRIEFING

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

DPLjevci

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

GAS

No ravnokar sem zvedel, da je bil Primož Gričar danes tretji.

LP

1 komentar:

mayab pravi ...

hey hey:))) bravo nas matjazek:)bravo nasi:))sej sm rekla hmal bomo pil sampajnc s pokala:))komi sm se registrirala me je neki zajebavalo jebela ;) zelim ti puhno dobrega frcanja:) ce zagledas robckarje u zraku jih pa kr pihni;)) mejte se lepo pa pozdraw nenci in company;))pozdrawcke s tmina:)