četrtek, 30. avgust 2007

My students

Last week, me and my friend finnaly started to learn a small group of four smart people, how to hang glide. In a week time they started to make the turnes. Enjoy in the movie.


sreda, 15. avgust 2007

Task 5

Vremenska napoved je zelo dobra, disciplina 285 km v eno smer. To je najdaljsa disciplina kdarkoli postavljena na svetovnih prvenstvih.

Ze takoj po slepu sem imel 4 metrski steber. Oblaki v vse smeri. Po odprtju starta mi je spet uspel manever brezsmiselnega unicevanja visine, tako da me je glavna grupa spet preletela in izbrala ruto precej severno od linije. Sam sem se odlocil za direktno. Po nekaj 10 kilometrih sem koncno ujel Johnnyja in Michija, tudi Nene Rotor je bil z njima. Kasneje smo se pridruzili Mariu Alonziju in od takrat leteli skupaj do konca. Zakljucni dolet je bil zelo napet, spet 25 km hitrega letenja in izbiranja najboljse spure. V cilj ,ki je bil na visini 1300m, smo prileteli izredno tesno, odlocale so sekunde. Race je odlocil tako: Mario Alonzi, Choiech, Gricar, Durand. Glavna grupa je sledila cez 10 minut, celo pot jih nismo videli.

Termika dneva: povprecno dviganje 6m/s, visina 3450m.Danes je dan pocitka, jutri gremo naprej.Lep pozdrav,

Primož Gričar

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Task 4

Vreme se izboljsuje, koncno oblaki. Visine dviganj so danes prvic presegle 3000m.

Ker se termika koncno vidi, sem se odlocil po tretjini spure zapustiti grupo in poskusal pobegniti. Vendar kot obicajno sam nizko pod oblakom nisem dovolj hitro nasel centra stebra, skupina me je dohitela. Po nabrani visini sem poizkusil se enkrat. Rezultat se slabsi. Skupina me je nadletela in spet sem bil najnizji. Ko so v stirimetrskem dviganju navrteli do baze , mi je manjkalo se nekaj 100 metrov. Pri zapuscanju stebra sem opazil, da je grupa izbrala ruto rahlo levo od dejanske smeri, kjer je bilo vec oblakov. Jaz sem se odlocil za direktno spuro. Kar bo pa bo. Visine je z 2800 metri dovolj za poizkus. Z menoj je bil se Anglez Richard Lovelace, kar je najine moznosti za hitro napredovanje precej izboljsalo.

Odlocitev je bila dobra, dober zrak, malo padanja in kasneje oblaki, ki so zelo dobro delali. V daljavi je glavna skupina bila ze pod in za nama. Se en oblak in zakljucni dolet iz 25 km. Nasla sva dober steber, zakljucni dolet proti kilometru 149 je bil sproscen z zadostno rezervo visine. Pred menoj je prispel Avstralec Dave, ki je celo ruto letel sam.

Primož Gričar

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

ponedeljek, 13. avgust 2007

3 dan

Podobni pogoji, 169 km, bil sem v skupini, ki se je odločila za prvi čas. Imeli smo super pozicijo na robu štartnega cilindra, ampak manj sreče pri izbiri rute, napredovali smo zelo počasi tako nas je glavna skupina pred ciljem prehitela. :) Spet dan brez oblakov. Več sreče prihodnjič.

Lep pozdrav,

Primoz Gričar

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Slika izvzeta iz www.dhv.de

2 dan

186 km, dan spet brez oblakov, manj vetra kot dan prej. Odločil sem se za drugi čas, kar se je izkazalo kot napaka, saj so se po prvi obratni točki pogoji poslabšali. Prva skupina je še imela dobro termiko. Žal ta dan vztrajnost ni bila moja vrlina,tako sem moral pristati 72 km pred ciljem..

Primož Gričar

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Slika izvzeta iz www.dhv.de

1 dan

Vceraj smo prvic leteli zares, dokaj stabilno vreme, brez oblakov in 30 km/h vetra. Razmere so za texas dokaj sibke (tako vsaj vsi pravijo), kljub temu smo leteli 149 km. Ker je teren na visini od 770 do 970m, je delovna višina do max 2100m dokaj skromna. No ja, zaenkrat se je taktika “drži se grupe” kar izšla. Rezultati so že objavljeni.
V naslednjih dneh ni pricakovati izboljsanja vremena.

Primož Gričar

Lep pozdrav v Slovenijo

Lep pozdrav v Slovenijo iz vročega Texasasa.
Člani nemške ekipe so bili tako prijazni, da so me sprejeli v svoje vrste, tako da mi ni treba skrbeti za transport.
Po pristanku v Las Vegasu, ogledu Grand Canyona in prelepih prostranstev v Nevadi in New Mexicu smo po dveh dneh potovanja prispeli na cilj v Big Spring.
Mesto ni nič posebnega, ameriški standard, voda ni pitna zaradi klora, nakup traja 2 uri zaradi pazljivega branja etiket na artiklih, na sreco je Corinna organizirala kamp gorilnik, tako da je od danes naprej na jedilniku tradicionalna slovensko-indijska hrana na celu z zganci.

Primož Gričar

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Slika izvzeta iz www.dhv.de